Skip to main content

Pizza med sild

Pizza med sild, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
1

    1 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Sild kan brukes til så mangt, til og med som topping på pizza. Prøv denne oppskriften og ta helgepizzaen til nye høyder.

Ingredienser

-
+

3 stk  matjessildfilet
   pizzabunn

Marinade

1 stk  sitron
0,25 knivsodd  persille, frisk
1 ss  eddik
   salt og pepper

Topping

1 fedd  hvitløk
0,25 stk  brokkoli
2 stk  potet
1 stk  mozzarella, fersk
3 stk  cherrytomat
3 ss  olivenolje

Tilbehør

   ruccolasalat
   parmesan, revet
   olivenolje

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær sild i mindre biter.

Marinade

  • Press saften av sitron.
  • Bland sammen sitronsaft, persille, eddik, salt og pepper.
  • Ha silden i marinaden og la den ligge mens du lager pizzatoppingen.

Topping

  • Finhakk hvitløk, del brokkoli i små buketter, skjær poteter i små terninger, mozzarella i skiver og cherrytomat i båter.
  • Ha brokkoli og potet på et stekebrett, dryss over hvitløksbitene og olivenolje, og bak i stekeovnen i 10-15 minutter.
  • Skru opp varmen i stekeovnen til 250 °C.
  • Kjevle ut pizzadeigen og dekk den med et lett lag mozzarella.
  • Fordel brokkoli og poteter over, og stek pizzaen i stekeovnen i 10-15 minutter.
  • Ta ut pizzaen og fordel silden, cherrytomat og ruccolasalat over.

Server pizza med litt parmesan og olivenolje drysset over.