Skip to main content

Poke med ørret og nudler

Poke med ørret og nudler
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Poke regnes som den nye sushien og smaker like godt som det ser ut som. Denne oppskriften er proppet full av spennende smaker og inneholder mange gode næringsstoffer.

Ingredienser

-
+

500 g  ørretfilet, uten skinn og bein
4 pors  nudler, fullkorn
1 stk  sitron
1 ss  honning
2 ss  soyasaus
1 ss  sesamolje
2 ss  olivenolje

Tilbehør

0,5 stk  agurk
1 stk  gulrot
2 stk  vårløk
2 ss  koriander, frisk

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Bruker du fersk ørret må fisken fryses i et døgn og så tines opp før tilberedning når den skal spises rå. 
  • Skjær ørret i terninger.
  • Kok fullkornsnudler etter anvisning på pakken.
  • Press saften av sitron, og bland det sammen med honning, soyasaus, sesamolje og olivenolje.
  • Bland halvparten av sausen med ørreten og resten med nudlene.

Tilbehør

  • Skjær agurk og gulrot i tynne strimler, vårløk i ringer og grovhakk koriander.

Ha nudler i bunnen av bollene og topp med agurk, vårløk, gulrot og ørret. Dryss over koriander. 

Tips: Bruk den typen soyasausen som inneholder mindre salt. Du kan også bruke laks i stedet for ørret, den trenger du ikke å fryse. 

Bra mat for kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Dette er mat full av næring, som er lett og frisk. Oppskriften inneholder masse sjømat, grønnsaker, og grove karbohydrater, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.