Skip to main content

Poke med laks og reker

Poke med laks og reker
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Poke med laks og reker er en rett som du garantert kommer til å bli hektet på. Retten bør nytes i selskap med flere.  

Ingredienser

-
+

300 g  laksefilet, uten skinn og bein
200 g  reker, uten skall
4 pors  ris
1 dl  majones
1 ss  sriracha chilisaus

Tilbehør

4 ss  cashewnøtter
1 stk  hjertesalat
2 stk  tomat
1 stk  avokado
1 stk  lime
2 ss  koriander, frisk

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær laks i terninger.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Bland sammen majones og sriracha chilisaus, og vend det inn med laksen og rekene.

Tilbehør

  • Rist cashewnøtter i en tørr stekepanne.
  • Skjær salat i strimler, tomat og avokado i terninger, del lime i båter og grovhakk koriander.

Ha ris i bollene og topp med salat, tomater, avokado, laks og reker. Dryss over cashewnøtter og koriander, og server med limebåter.

Tips: Bruk gjerne basmatiris i denne oppskriften.