Pulled salmon taco i hjertesalat

Pulled salmon taco i hjertesalat
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Dette er en lakserett som har alt! Den er sunn, smakfull og enkel å tilberede.

Ingredienser

-
+

500 g  laksefilet, uten skinn og bein
0,5 stk  chili, rød
1 stk  lime
4 ss  soyasaus
1 ts  akasiehonning
2 ss  rapsolje
   aluminiumsfolie

Salsa

0,5 stk  rødløk
0,5 stk  chili, rød
1 dl  koriander, frisk
0,5 stk  lime
1 stk  mango
2 stk  tomat
1 stk  avokado

Tilbehør

2 stk  hjertesalat
1 dl  kesam

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Legg laksefileten i aluminiumsfolie.
  • Finhakk chili og riv limeskall.
  • Bland chili, limeskall, soyasaus, akasiehonning og rapsolje.
  • Mariner laksen i blandingen og pakk aluminiumsfolien igjen.
  • Stek laksen i stekeovnen i ca. 15 minutter.
  • La laksen hvile litt før du flaker den opp med en gaffel.

Salsa

  • Finhakk rødløk, chili og koriander, og press saften fra lime.
  • Skjær mango, tomat og avokado i terninger.
  • Bland alle ingrediensene sammen.

Server laks og salsa i hele blader av hjertesalat med kesam.

Tips: La gjerne laksen ligge i marinaden en stund i forveien, da får den mer smak.