Skip to main content

Rødspette med honning

Rødspette med honning, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Synøve Dreyer

Prøv rødspette til middag, denne retten har en spennende saus med honning som hovedingrediens. Rødspette med honning passer til hele familien.

Ingredienser

-
+

800 g  rødspettefilet
1 stk  purre
1 stk  appelsin
1 ss  honning
1 ss  soyasaus
   salt og pepper
   aluminiumsfolie

Tilbehør

   gulrot
   brokkoli
   ris

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær rødspettefilet i to på langs og dryss med salt og pepper.
  • Finhakk purre, dryss over fiskestykkene og rull dem sammen.
  • Sett rullene i en smurt ildfast form.
  • Bland sammen saften av appelsin, honning og soyasaus, og hell over fisken.
  • Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i stekeovnen til fisken er gjennomstekt, ca. 15 minutter.

Tilbehør

  • Del gulrot og brokkoli i biter, og kok dem i lettsaltet vann i 3-4 minutter. 

Server rødspette med gulrot, brokkoli og ris.