Skip to main content

Rødspette og skalldyr bakt i folie

Rødspette og skalldyr bakt i folie , Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Synøve Dreyer

Denne skattkisten for voksne inneholder rødspette, blåskjell og krepsehaler i en fantastisk blanding med godt krydder og grønnsaker. Den er like enkel å lage i stekeovnen som på grill.

Ingredienser

-
+

800 g  rødspettefilet
16 stk  blåskjell, uten skall
12 stk  krepsehaler
1 stk  gulrot
1 stk  persillerot
1 stk  purre
4 ss  smør
1 dl  hvitvin
4 stk  sitronbåter
4 ark  grillfolie
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær rødspette i porsjonsstykker og dryss med salt og pepper.
  • Skjær gulrot, persillerot og purre i tynne strimler.
  • Brett grillfolie dobbelt og ha en spiseskje smør på hver.
  • Legg rødspette i en ring på hver folie, og ha blåskjell, krepsehaler og grønnsaksstrimler over.
  • Hell litt hvitvin i hver pakke og legg en sitronbåt over.
  • Brett sammen folien og legg pakkene på varm grill.
  • La pakkene ligge på grillen i ca. 10 minutter.
  • Åpne pakkene og sjekk at fisken er klar. 

Server skattkistene med det tilbehøret du ønsker.

Tips: Denne oppskriften kan du også tilberede i stekeovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter.