Skip to main content

Røkt ørret med pasta

Røkt ørret med pasta, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Røkt ørret egner seg minst like godt til middag, som på brødskiven til frokost. Her har vi brukt røkt ørret i en kremet pasta med vårløk og persille.

Ingredienser

-
+

250 g  røkt ørret
400 g  tagliatelle
4 ss  olivenolje
4 stk  vårløk
1 ss  persille, frisk
3 dl  lettrømme
2 stk  eggeplomme
1,5 ts  sennep, grov
200 g  selskapserter, hermetiske
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær røkt ørret i tynne strimler.
  • Kok pasta etter anvisning på pakken.
  • Hell ut kokevannet og vend inn olivenolje i pastaen.
  • Finhakk vårløk og persille.
  • Bland sammen lettrømme, eggeplomme og grov sennep, og vend inn vårløk, persille og erter.
  • Hell blandingen over pastaen og rør godt.
  • Vend inn ørreten, og smak til med salt og pepper.

Server røkt ørret i pasta.