Skip to main content

Ramen med kongekrabbe og karrisuppe

Ramen med kongekrabbe og karrisuppe, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • Over 60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Vanskelig

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Hemmeligheten bak en god ramen ligger i nudlene. I denne oppskriften lager du nudlene fra bunnen av. Prøv den i helgen, den kan fort bli en ny favoritt.

Ingredienser

-
+

3 stk  kongekrabbebein, kokt
   rapsolje

Nudler

12 g  natron
1 dl  vann, varmt
1 dl  vann, kaldt
400 g  hvetemel

Suppe

6 dl  vann
13 g  kombu
4 stk  shiitake, tørket
20 g  bonitoflak
2 stk  sitrongress
6 dl  kokosmelk
2 ts  curry paste, rød
2 stk  limeblad

Tilbehør

1 stk  squash, grønn
2 stk  lime
0,5 dl  koriander, frisk

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 120 °C.
  • Rens kongekrabbebein, men la litt være igjen i skallet. Det skal brukes som pynt.
  • Fres kongekrabbebein med skall raskt i en stekepanne med litt rapsolje, og sett til side.

Nudler

  • Dryss natron utover et bakepapir og bak i stekeovnen i 1 time.
  • Bland bakt natron med varmt vann til det er løst opp, tilsett kaldt vann og deretter mel.
  • Jobb deigen sammen til en knudrete deig og kna i 5 minutter.
  • Pakk deigen i plast og la den hvile på benken i 20 minutter.
  • Kna den i 5 minutter til, pakk i plast igjen og la den hvile 1 time i kjøleskapet.
  • Ta ut deigen og del den i 4 like store deler.
  • Rull hver porsjon på en pastamaskin. Start på bredeste tykkelse og jobb den inn, til du når tykkelse 2.  
  • Skjær tynne nudler for hånd eller kjør igjennom pastakutteren som følger med pastarullen. Bruk godt med mel for å holde nudlene adskilt.
  • Kok nudlene i 2 minutter og 15 sekunder, i usaltet vann.
  • Skyll nudlene i kaldt vann mens du rører godt rundt.
  • Dypp nudlene ett par sekunder i det kokende vannet, og ha dem i bollen.

Suppe

  • Ha vann, kombu og shiitake i en kasserolle og varm opp til 60 °C. La det trekke i 1 time på denne temperaturen og sil kraften.
  • Varm opp kraften til 95 °C, tilsett bonitoflak og la det trekke i 1 minutt. Sil til du har en klar kraft.
  • Del sitrongress på langs og ha det i kraften sammen med kokosmelk, curry paste og limeblad.
  • Kok opp suppen før servering.

Tilbehør

  • Skjær squash i skiver og kok i ca. 1 minutt.

Ha nudler, kongekrabbekjøtt og squash i suppeskåler og hell kokende suppe over. Server med limebåter og koriander, og pynt med kongekrabbebein med skall på. 

Tips: Les mer her om hvor du kan få tak i ingrediensene. Lag gjerne større porsjoner med nudler og frys dem. Nudler i fryst tilstand skal kokes i 2 minutter og 30 sekunder. Du kan også bruke ferdiglagede hvetenudler.