Skip to main content

Ramen med torsk og reker

Ramen med torsk og reker
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer- Hensley

Ramen med torsk og reker er en fryd for smaksløkene. Suppe med sjømat, nudler og grønnsaker - kan det bli bedre?

Ingredienser

-
+

200 g  torskefilet, uten skinn og bein
200 g  reker, uten skall
1 ss  rapsolje
1 ss  smør
4 pors  nudler
1 stk  gulrot
1 stk  chioggiabeter
200 g  grønnkål
4 stk  vårløk

Suppe

1,2 dl  hon dashi
1 dl  soyasaus
1 dl  mirin

Tilbehør

2 stk  noritang

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Stek torsk i rapsolje på middels varme, i ca. 3 minutter på hver side. Ha i smør mot slutten av steketiden.
  • Kok nudler etter anvisning på pakken.
  • Skjær gulrot i tynne strimler, chioggiabeter i tynne skiver, riv grønnkålblader i mindre biter, og finhakk vårløk.
  • Kok gulrotstrimler og chioggiabeter i 2 minutter.
  • Tilsett grønnkål og la det koke i 1 minutt til. Hell av vannet og sett grønnsakene til side.

Suppe

  • Bland ut hon dashi i vann og kok opp.
  • Tilsett soyasaus og mirin, og rør godt.

Ha nudler, kokte grønnsaker, torsk og reker i suppeskåler og hell kokende suppe over. Topp med vårløk og biter av noritang.

Tips: Hon dashi er ferdigbuljong som fås kjøpt på internasjonale og særlig asiatiske matbutikker. Hon dashi kan eventuelt erstattes med hønsebuljong.

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.