Skip to main content

Reker naturell

Reker naturell
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Reker er kjapt og godt servert naturell på loff sammen med majones og sitron. En klassiker som aldri går av moten.

Ingredienser

-
+

1,5 kg  reker, med skall

Majones

3 stk  eggeplomme
2 ts  sitronsaft
1 ts  dijonsennep
3 dl  olje
   salt og pepper

Tilbehør

1 stk  loff
2 stk  sitron

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Legg rekene i en bolle. 

Majones

  • Ha eggeplomme, sitronsaft og dijonsennep i en bolle og pisk godt sammen.
  • Tilsett olje i en tynn stråle under stadig pisking til du har en tykk majones.
  • Smak til med salt, pepper og ev. sitronsaft.

Server reker på loff med majones og sitronbåter.