Skip to main content

Rullet flyndre i eplesaus

Rullet flyndre i eplesaus
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Synøve Dreyer

De beste middagene har like spennende smak som utseende. I denne oppskriften får fileter av flyndre en frisk urtesmak. Urtene kan du skifte ut etter sesong og smak.

Ingredienser

-
+

8 stk  flyndrefilet
1 ss  persille, frisk
1 ss  dill, frisk
1 ss  gressløk, frisk
1 ss  timian, frisk
1 ss  smør
0,5 stk  sitron
1 ts  sitronsaft
1,5 ts  salt
0,5 ts  pepper

Saus

1 stk  eple
4 dl  eplejuice
1 ss  maisennajevner, lys
2 ts  sitronsaft

Tilbehør

   salat
   potet

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Finhakk urter og bland sammen med smør, revet sitronskall, sitronsaft, salt og pepper.
  • Smør urtesmøret jevnt over flyndrefiletene, rull dem sammen og fest dem med en cocktailpinne.

Saus

  • Skjær eple i terninger.
  • Kok opp eplejuice i en stekepanne, rør inn maisennajevner, eple og sitronsaft.
  • Legg rullene i sausen, legg lokk på stekepannen og damp flyndren til den er akkurat gjennomkokt, ca. 4 minutter.

Server med en frisk salat og kokte poteter.