Skip to main content

Salat med makrell og rømmedressing

Salat med makrell og rømmedressing
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Makrell er sommermat som smaker helt nydelig på grillen. I denne oppskriften grilles makrellen med cherrytomat og asparges, og komplimenteres med dressing til.

Ingredienser

-
+

600 g  makrellfilet
12 stk  cherrytomat
24 stk  asparges
4 ss  rapsolje
   salt og pepper

Salat

1 stk  rødløk
16 skiver  parmesanost
130 g  feltsalat

Rømmedressing

2 skiver  sylteagurk
1 ss  dill
0,5 stk  sitron
6 ss  lettrømme
1 ss  majones
0,5 ts  pepper

Tilbehør

   brød

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Varm opp grillen.
  • Skjær makrellfilet i biter.
  • Pensle makrellbitene, cherrytomater og asparges med rapsolje, og krydre med salt og pepper.
  • Ha alt på grillen og snu jevnlig i ca. 2 minutter. La cherrytomat og asparges ligge på hvilerist eller i et område av grillen hvor det er lavere temperatur.

Salat

  • Skjær rødløk i strimler og parmesanost i skiver med en ostehøvel.
  • Bland det sammen i en salatbolle med feltsalat.
  • Ha makrell, cherrytomatene og asparges i salaten, og bland forsiktig sammen. 

Rømmedressing

  • Finhakk sylteagurk og dill, og press saften av sitron.
  • Rør det godt sammen med lettrømme, majones og pepper.

Server salat med makrell, rømmedressing og brød.

Tips: Dersom du ikke har grill kan du fint steke makrell og grønnsaker i stekepanne, gjerne i en grillpanne. 

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.