Skip to main content

Salat med reker, appelsin og basilikum

Salat med reker, appelsin og basilikum
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Dette er en frisk kombinasjon mellom reker, appelsin og basilikum. Denne oppskriften fungerer like godt til tapas som den gjør til forrett.

Ingredienser

-
+

400 g  reker, uten skall
1 dl  gressløk
0,5 stk  paprika, rød
1 stk  appelsin
1 stk  crispisalat

Dressing

0,5 stk  chili, rød
1 fedd  hvitløk
1 dl  basilikum, frisk
1 ts  ingefær, frisk
1 stk  lime
1 dl  olivenolje
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Finhakk gressløk, og skjær paprika og appelsin i biter.
  • Riv salaten og ha på et serveringsfat.
  • Ha reker, gressløk, paprika og appelsin over salaten.

Dressing

  • Finhakk chili, hvitløk og basilikum, og riv ingefær.
  • Press saften av lime og rør sammen med chili, hvitløk, basilikum, ingefær og olivenolje.
  • Smak til med salt og pepper.

Drypp litt dressing over salaten og server resten ved siden av.