Skip to main content

Salat med søtpotet og jordbær

Salat med søtpotet og jordbær, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Denne salaten med søtpotet, jordbær og fetaost passer til alle typer fisk, særlig til laks og ørret. Et godt tips er å servere den til grillede laksespyd. 

Ingredienser

-
+

1 stk  søtpotet
4 ss  rapsolje
1 ts  oregano, tørket
1 ts  salt
10 stk  cherrytomat
10 stk  jordbær
2 stk  vårløk
2 ss  koriander, frisk
70 g  fetaost, fersk
65 g  salat, småbladet
40 g  ruccolasalat
   balsamicosirup

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skrell og skjær søtpotet i terninger.
  • Bland rapsolje, oregano og salt, og ha søtpotetterningene i blandingen.
  • Legg terningene i en ildfast form og stek midt i stekeovnen i ca. 30 minutter.
  • Del cherrytomater og jordbær i to, grovhakk vårløk og koriander, og skjær fetaost i terninger.
  • Bland sammen cherrytomat, jordbær, vårløk, koriander, fetaost, småbladet salat og ruccolasalat.
  • Tilsett søtpotetterningene når de er avkjølte og smak til med balsamicosirup.

Server salaten til den fisken du ønsker.