Skip to main content

Salat nicoise med kongekrabbe

Salat nicoise med kongekrabbe, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Salat nicoise er en klassisk fransk salat som normalt lages med ansjos. I denne oppskriften har vi brukt kongekrabbe i stedet. Server med en hjemmelaget dressing. 

Ingredienser

-
+

1 stk  kongekrabbebein, kokt
4 stk  egg
150 g  aspargesbønner
1 stk  hjertesalat
0,5 stk  rødløk
0,5 stk  agurk
4 stk  tomat
1 stk  paprika
12 stk  oliven, sort
1 ss  kapers

Dressing

4 ss  olivenolje
2 ss  hvitvinseddik
0,5 ts  dijonsennep
0,5 ts  salt
1 knivsodd  pepper

Tilbehør

   brød
   sitronbåter

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Rens kongekrabbebein og del i mindre stykker.
  • Hardkok egg i ca. 9 minutter, avkjøl, skrell og del i to.
  • Forvell aspargesbønner i 2 minutter i lettsaltet vann, avkjøl i kaldt vann og del i to.
  • Skjær salat i grove strimler, rødløk i tynne strimler, agurk i tynne skiver, tomat i båter og paprika i terninger.
  • Bland alt i en salatbolle, og ha i oliven og kapers.
  • Legg stykker av kongekrabbebein på toppen. 

Dressing

  • Pisk sammen olivenolje, hvitvinseddik og dijonsennep.
  • Tilsett salt og pepper, og ha dressingen over salaten.

Server salaten med brød og sitronbåter ved siden av. 

Tips: Du kan gjerne servere nystekte hvitløksbrød til denne salaten.