Skip to main content

Sei i form med reker

Sei i form med reker, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

I denne oppskriften befinner alle de beste smakene i en og samme form. Sei, reker og grønnsaker ovnsbakt i en skalldyrsaus - kan det bli bedre? 

Ingredienser

-
+

600 g  seifilet, uten skinn og bein
500 g  reker, med skall
1 stk  gulrot
1 stk  sjalottløk
1 ss  smør
1 ss  tomatpuré
1 dl  vann
1 ss  sitronsaft
2 dl  kremfløte
3 stilker  timian, frisk
   salt og pepper

Tilbehør

   salat, blandet
   flatbrød

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær seien i porsjonsstykker og rens rekene. Ta vare på rekeskallene.
  • Legg seistykkene i en smurt, ildfast form.
  • Skjær gulrot og sjalottløk i små terninger, og fres det i smør til løken er blank.
  • Rør inn rekeskall og tomatpuré, og la det frese et par minutter.
  • Hell på vann og sitronsaft, og la det koke inn til væsken er halvert.
  • Tilsett kremfløte, timianstilker og la sausen småkoke under lokk i 15-20 minutter.
  • Sil sausen og klem ut så mye væske av rekeskallene som mulig.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Hell sausen over seien, dekk til med aluminiumsfolie og bak i stekeovnen i ca. 15 minutter.
  • Ta ut formen og ha i rekene det siste minuttet av steketiden.

Server med en grønn salat og flatbrød til. Dryss gjerne litt dill over hvis du har.

Tips: Tilbehøret kan du variere i det uendelige. Hva med fullkornsris eller byggris til, som et sunt og godt alternativ?