Skip to main content

Sei i kaperssmør

Sei i kaperssmør, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Sei i kaperssmør er en klassisk rett, som ikke krever mange ingredienser. Oppskriften passer perfekt inn i en hektisk hverdag.

Ingredienser

-
+

800 g  seifilet, uten skinn og bein
2 ss  salt

Kaperssmør

2 ss  persille, frisk
2 ss  dill, frisk
75 g  smør
2 ss  kapers
1 ss  sennep, grov

Tilbehør

4 pors  couscous
16 stk  cherrytomat
1 ss  olivenolje

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær seien i mindre stykker, dryss salt over stykkene og la dem ligge i ca. 15 minutter.
  • Skyll av saltet i kaldt vann og tørk seien lett med et kjøkkenpapir.
  • Ha litt vann i en stor stekepanne og damp seistykkene under lokk på middels varme, til dem er så vidt gjennomkokte, 8-10 minutter. 

Kaperssmør

  • Finhakk persille og dill.
  • Smelt smør og ha i persille, dill, kapers og sennep.
  • Tilsett i litt av kraften til fisken i smørblandingen og rør godt.

Tilbehør

  • Kok couscous etter anvisning på pakken.
  • Ha cherrytomater på et stekebrett, drypp olivenolje over og stek i stekeovnen i 15 minutter.

Server sei med kaperssmør dryppet over, couscous og cherrytomater.