Skip to main content

Sei med sopp og løk

Sei med sopp og løk
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Sei med sopp og løk er en deilig klassiker som passer flott som hverdagsmiddag. For å skape litt variasjon foreslår vi å bruke byggris som tilbehør.   

Ingredienser

-
+

800 g  seifilet, uten skinn og bein
1,5 ts  salt
0,5 ts  pepper
200 g  sjampinjong
3 stk  sjalottløk
2 ss  tomatpuré
1,5 dl  hvitvin
0,5 stk  sitron

Tilbehør

   byggris

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær seifilet i serveringsstykker, legg i en smurt ildfast form, og dryss med salt og pepper.
  • Skjær sjampinjong i skiver og finhakk sjalottløk, og fordel utover seien.
  • Rør tomatpuré ut i hvitvin og hell i formen.
  • Press over saften av sitron og stek midt i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Server med byggris.