Skip to main content

Seibiff med løk og remulade

Seibiff med løk og remulade
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Synøve Dreyer

Stekt seifilet servert med løk er en klassiker. Prøv med en blanding av flere løktyper, det gir en ny vri på seibiffen. Remuladen gjør retten ekstra smakfull.

Ingredienser

-
+

700 g  seifilet, uten skinn og bein
12 dl  vann
100 g  salt
1 dl  hvetemel
   smør

Løkblanding

1 stk  løk
1 stk  rødløk
4 stk  sjalottløk
1 stk  purre
1 bunt  gressløk
4 stk  sølvløk, syltet
4 ss  smør
1 ts  sukker
0,5 stk  sitron
   salt og pepper

Remulade

2 stk  ansjosfilet
2 ts  kapers
1 ss  sylteagurk
0,5 stk  sjalottløk
1 ss  persille, frisk
2 dl  majones
1 dl  rømme
   salt og pepper
   sitronsaft

Tilbehør

   potet

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær seien i serveringsstykker.
  • Rør sammen kaldt vann og salt, og la fiskestykkene ligge i saltlaken i ca. 10 minutter. 
  • Ta fiskestykkene opp og tørk dem godt med tørkepapir.
  • Vend stykkene i hvetemel, rist av overflødig mel og brun dem i smør i ca. 2 minutter på hver side.

Løkblanding

  • Skjær løk, rødløk, sjalottløk, purre og gressløk i tynne skiver. La sølvløk være hel. 
  • Brun all løken i smør, tilsatt sukker.
  • Tilsett sitronsaft og skall fra sitron og la det surre til det blir mykt.
  • Smak til med salt og pepper.

Remulade

  • Finhakk ansjosfilet, kapers, sylteagurk, sjalottløk og persille.
  • Rør sammen ingrediensene til remuladen og smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.

Server seibiffen med løk, remulade og kokte poteter.