Skip to main content

Seiburger med tomatsalsa og ris

Seiburger med tomatsalsa og ris, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

En burger må nødvendigvis ikke serveres i brød, og det viser denne oppskriften. Her er seiburger servert med en hjemmelaget tomatsalsa og kokt ris. 

Ingredienser

-
+

500 g  seifilet, uten skinn og bein
1,5 ts  salt
1,5 dl  melk
1 ss  potetmel
0,5 ts  pepper
2 ss  margarin, flytende

Tomatsalsa

1 stk  løk
1 fedd  hvitløk
1 stk  chili, rød
1 kvist  koriander, frisk
200 g  hermetiske tomater, grovhakkede
2 ss  olje
0,5 ts  salt
0,25 ts  pepper
1 ts  sukker

Tilbehør

4 pors  ris

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Del fiskefileten i biter og ha bitene i en foodprosessor.
  • Tilsett salt og kjør maskinen til deigen er jevn og seig – det tar bare noen sekunder.
  • Tilsett iskald melk i en jevn strøm mens maskinen går.
  • Ha i potetmel og pepper, og eventuelt annet krydder eller smakstilsetninger.
  • Form en liten prøvekake, stek den og smak om den er passelig krydret.
  • Form flate kaker og stek dem i flytende margarin, 2-3 minutter på hver side.

Tomatsalsa

  • Vask, rens og finhakk løk og hvitløk, chili og koriander.
  • Sil kraften av de hermetiske tomatene.
  • Surr finhakket løk og hvitløk i olje på svak varme.
  • Tilsett chili og tomat, og la det hele koke 3-4 minutter.
  • Smak til med salt, pepper og sukker.
  • Rør inn finhakket koriander.

Server nystekte seiburgere med tomatsalsa og ris ved siden av.

Tips: Denne oppskriften kan du variere med filet av sei, laks, sild eller makrell, ett eller to fiskeslag i blanding.