Skip to main content

Seigryte med gulrot og purre

Seigryte med gulrot og purre, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

På en kald vinterdag egner denne seigryten seg ekstra godt. Mens du fyrer i peisen står gryten og godgjør seg. 

Ingredienser

-
+

800 g  seifilet, uten skinn og bein
2 ts  timian, frisk
4 stk  gulrot
1 stk  purre
1,5 dl  vann
2 ts  maisennamel
2 dl  seterrømme
1 ts  salt
0,25 ts  pepper, grovmalt
0,25 stk  sitron

Tilbehør

   potet

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær seien i serveringsstykker.
  • Finhakk timian, skjær gulrot i skiver og purre i ringer.
  • Ha vann i en vid gryte eller stekepanne med høye kanter.
  • Kok gulrot i 2 minutter under lokk og ha i purre. 
  • Rør maisennamel inn i seterrømme, sammen med halvparten av timian, salt og pepper.
  • Hell det over grønnsakene og gi det et oppkok. 
  • Ha seien i gryten og kok på svak varme under lokk til alt er mørt, ca. 10 minutter. Snu gjerne fisken en gang i løpet av koketiden.
  • Dryss over resten av timian, salt og pepper, og saften av sitron rett før servering. 

Server seigryten med kokte poteter.

Tips: Seterrømmen kan fint byttes ut med lett crème fraîche som et lettere alternativ.