Skip to main content

Sesampanert hyse med kikerter og hummus

Sesampanert hyse med kikerter og hummus
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Sesampanert hyse med kikerter, brokkoli og hummus er en eksotisk rett, men visste du at oppskriften inneholder næringsstoffer som er bra for hjernen?

Ingredienser

-
+

700 g  hysefilet, uten skinn og bein
2 ss  olivenolje
3 ss  sesamfrø
0,5 ts  salt
   pepper

Kikerter

2 bokser  kikerter, hermetiske
0,5 stk  sitron
1 bunt  gressløk, frisk
2 fedd  hvitløk
1 ts  spisskummen, malt
1 ts  paprikapulver
1 dl  olivenolje
0,5 ts  salt
   pepper

Tilbehør

2 stk  brokkoli
2 fedd  hvitløk
2 ss  sesamfrø
1 ss  sesamolje
   pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær hyse i serveringsstykker og pensle dem med olivenolje.
  • Rist sesamfrø i en tørr stekepanne, ha det i en skål, og bland med salt og pepper.
  • Vend hysestykkene i blandingen og legg i en smurt, ildfast form.
  • Bak hysen i stekeovnen i 9-10 minutter, til den har så vidt begynt å flake seg.

 Kikerter

  • Skyll kikerter og la vannet renne av.
  • Press saften av sitron og finhakk gressløk.
  • Ha kikerter, hvitløk, krydder og olivenolje i en blender, og kjør til du får en kremet konsistens.
  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og rør inn gressløk.

Brokkoli

  • Skjær brokkoli i små buketter og finhakk hvitløk.
  • Rist sesamfrø i en tørr stekepanne. 
  • Trekk brokkoli i kokende vann i 2 minutter.
  • Hell av vannet og sett kasserollen tilbake på platen.
  • Ha i hvitløk, sesamolje og sesamfrø, og fres det på middels varme i 2-3 minutter.
  • Krydre med pepper.

Server hyse med kikerter, brokkoli, hummus og sitronbåter. Topp med gressløk. 

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.