Skip to main content

Sild dumpling

Sild dumpling, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Synøve Dreyer

Dumplings er fylte hvetedeigsputer som kan varieres i det uendelige. Oppskriften med sild og selleri er hentet ut av det hippe gatematsmarkedet VIPPA i Oslo. 

Ingredienser

-
+

500 g  sildefilet
1 kg  selleri
10 g  salt
5 g  pepper, hvit
   vann

Dampet spinat

500 g  hvetemel
3 g  salt
250 g  vann
60 g  solsikkeolje
10 g  sesamolje
1 dl  vann

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær sild og selleri i små biter og bland sammen.
  • Tilsett salt og pepper, og eventuelt litt vann for passe konsistens.

Dumpling

  • Ha hvetemel og salt i en bolle, og rør inn lunket vann gradvis.
  • Kna deigen jevn, pakk den inn i plastfolie og la den heve i 30 minutter.
  • Skjær av 1/6 av deigen, rull den til en lang pølse og skjær den i ca. 12 små biter.
  • Ha mel på benken og kjevle ut deigbitene til ca. 2 mm tykkelse. Bruk gjerne rund utstikker eller et kjøkkenglass til å stikke ut små sirkler med 6-8 cm i diameter.
  • Ha en god teskje fyll i hver dumpling, bruk litt vann som lim langs kanten på den ene siden, og brett deigen sammen.
  • Ha olje i en varm stekepanne, ha i dumplingsene og brun dem raskt til den har fått en gyllen farge på den ene siden.
  • Hell på vann og legg på lokk, og la det koke til alt vannet har fordampet.
  • Ta av lokket og la dem steke videre i 2 minutter.

Server dumplings med valgfritt tilbehør og en dipsaus av eget ønske.