Skip to main content

Sild dumpling

Sild dumpling, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Synøve Dreyer

Dumplings er fylte hvetedeigsputer som kan varieres i det uendelige. Oppskriften med sild og selleri er hentet ut av det hippe gatematsmarkedet VIPPA i Oslo. 

Ingredienser

-
+

500 g  kryddersild
500 g  selleri
2 ts  pepper, hvit

Dumpling

500 g  hvetemel
1 ts  salt
2,5 dl  vann
60 g  solsikkeolje
1 dl  vann

Dippsaus

1 stk  lime
8 ss  hoisinsaus
2 ss  kecap manis
1 ss  sesamfrø

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær kryddersild og selleri i små biter.
  • Bland sammen sild, selleri og hvit pepper.

Dumpling

  • Ha hvetemel og salt i en bolle, og rør inn lunket vann gradvis.
  • Kna deigen jevn, og start med 1/3 av deigen. Pakk resterende 2/3 av deigen inn i plastfolie.
  • Deigen til en lang pølse og skjær den i ca. 12 små biter.
  • Ha mel på benken og kjevle ut deigbitene til ca. 2 mm tykkelse. Bruk gjerne rund utstikker eller et kjøkkenglass til å stikke ut små sirkler med 6-8 cm i diameter.
  • Ha en god teskje fyll i hver dumpling, bruk litt vann som lim langs kanten på den ene siden, og brett deigen sammen.
  • Ha solsikkeolje i en varm stekepanne, ha i dumplingsene og brun dem raskt til den har fått en gyllen farge på den ene siden.
  • Hell på vann og legg på lokk, og la det koke til alt vannet har fordampet.
  • Ta av lokket og la dem steke videre i 2 minutter.

Dippsaus

  • Press saften av lime.
  • Bland limesaft sammen med soisinasus, kecap manis og sesamfrø.

Server dumplings med dippsaus og tilbehør av eget ønske.