Skip to main content

Sild i tortillas med habanerosaus

Sild i tortillas med habanerosaus, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
1

    1 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Denne retten får en ekstra spiss med hjemmelaget habanerosaus. Den kan du enten lage selv eller få kjøpt i asiatiske matvarebutikker. 

Ingredienser

-
+

3 stk  sildefilet
1 stk  tortillawrap
   løk
   koriander, frisk
   lime

Saus

1 stk  løk
1 stk  chili, rød
4 fedd  hvitløk
1 stk  lime
1 ts  habanero
3 dl  mango, puré
1,2 dl  eddik
1,8 dl  sukker
1 ts  salt

Tilbehør

3 ss  tyrkisk yoghurt

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær sild i biter.
  • Forvarm tortillawraps etter anvisning på pakken.
  • Grovhakk løk, finhakk koriander og press saften av lime.

Saus

  • Grovhakk løk, finhakk chili (bruk hansker) og hvitløk, riv gulrot, og press saften av lime.
  • Kok løk, chili, hvitløk og gulrot og habaneros mørt i en kasserolle.
  • Ha det over i en blender og kjør det glatt sammen med limesaft, mangopuré, eddik, sukker og salt.
  • La det avkjøle før servering.

Fyll tortillawrapsen med tyrkisk yoghurt, sildebiter, løk, koriander, limesaft og habanerosaus, og server.

Tips: Habanero er veldig sterkt. Tåler du ikke så sterk mat kan du bruke vanlig chili i stedet. Bruk hansker når du finhakker habanero og sørg for å ikke få det i øynene.