Skip to main content

Sild med byggrynssalat

Sild med byggrynssalat, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • Over 60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

I sommer bør du ha sild på grillen og server den med godt tilbehør. Prøv denne byggrynssalaten med spenstige smaker av lime, chili og koriander.

Ingredienser

-
+

5 stk  sildefilet
0,5 ts  ingefær, frisk
   riseddik

Byggrynssalat

100 g  byggryn
1 stk  chili, grønn
1 ts  koriander, frisk
1 stk  agurk
1 stk  lime
   olivenolje
   salt

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Varm grillen.
  • Riv ingefær og bland det med riseddik.
  • Ha sild i blandingen og la den marinere i 10-20 minutter.
  • Ta sildfiletene ut av marinaden, skyll dem og tørk forsiktig med et tørkepapir.
  • Grill silden kjapt på sterk varme.

Byggrynssalat

  • Skyll byggryn og la det stå i kaldt vann i 1 time.
  • Kok byggryn etter anvisning på pakken og sett det til avkjøling.
  • Skjær chili i tynne skiver og grovhakk koriander.
  • Legg agurken hel på grillen, og la den grille til den er brent.
  • Avkjøl agurken, skrap av det brente skallet og del i to.
  • Rens ut kjøttet og skjær det i små terninger.
  • Bland sammen byggryn, chili, koriander og agurk, og vend inn olivenolje.
  • Smak til med limesaft og salt.

Server grillet sild med byggrynsalat, og dryss gjerne over litt chili og koriander.