Skip to main content

Sild med maissalsa og currysaus

Sild med maissalsa og currysaus , Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Utfordre smakssansene dine med denne spicy og spennende oppskriften. Er du glad i sterk mat vil denne retten garantert bli en hit! 

Ingredienser

-
+

400 g  kryddersild
8 stk  potetlefse

Salsa

7 ss  koriander, frisk
1 dl  solsikkeolje
2 stk  maiskolbe
2 stk  vårløk
1 stk  chili, grønn
1 stk  lime
1 ts  salt
1 ts  pepper

Tilbehør

0,5 dl  currysaus

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skyll kryddersild i kaldt vann og skjær i biter.
  • Forvarm potetlefse.

Salsa

  • Kjør koriander og solsikkeolje glatt i en blender eller med en stavmikser. 
  • Grill maiskolbe gyllen og skjær av maiskornene.
  • Skjær vårløk i tynne skiver, finhakk chili og press saften av lime.
  • Bland alt sammen, og smak til med limesaft, salt og pepper.

Fyll lefser med maissalsa, currysaus og sildebiter. Rull det sammen, skjær i mindre biter og server.

Tips: Stikk en cocktailpinne gjennom lefsene, og dryss over litt koriander og currysaus. Du kan også bruke matjessild i denne oppskriften.