Skip to main content

Sild med maissalsa og currysaus

Sild med maissalsa og currysaus , Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
1

    1 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Utfordre smakssansene dine med denne spicy og spennende oppskriften. Er du glad i sterk mat vil denne retten garantert bli en hit! Sausene er laget til ca. 10 porsjoner.

Ingredienser

-
+

3 stk  sildefilet
2 stk  potetlefse

Salsa

1,5 bunt  koriander, frisk
2,5 dl  solsikkeolje
5 stk  maiskolbe
10 stk  vårløk
2,5 stk  chili, grønn
2,5 stk  lime
1,5 ts  salt
1 ts  pepper

Saus

1 stk  løk
1 fedd  hvitløk
0,5 ts  ingefær, frisk
0,3 dl  tomatpuré
6 dl  ketchup
2 cl  balsamicoeddik
0,5 dl  soyasaus
1,5 dl  coca cola
1 dl  vann
2 ss  honning
2 ts  karri
2 ts  chilipulver

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær sild i biter.
  • Forvarm potetlefse.

Salsa

  • Kjør koriander og solsikkeolje glatt i en blender eller med en stavmikser. 
  • Grill maiskolbe gyllen og skjær av maiskornene.
  • Skjær vårløk i tynne skiver, finhakk chili og press saften av lime.
  • Bland alt sammen, og smak til med limesaft, salt og pepper.

Saus

  • Skjær løken store biter, og finhakk hvitløk og ingefær.
  • Fres det gyllen i en kasserolle.
  • Tilsett tomatpuré, ketchup, balsamicoeddik, soyasaus, coca cola, vann, honning, karri og chilipulver.
  • La det småkoke til væsken er kokt inn, ca. minutter. Rør om av og til.

Fyll lefser med maissalsa, currysaus og sildebiter. Rull det sammen, skjær i mindre biter og server.

Tips: Stikk en cocktailpinne gjennom lefsene, og dryss over litt koriander og currysaus.