Skip to main content

Sildekaker med potetbåter og råkostsalat

Sildekaker med potetbåter og råkostsalat
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Sildekaker er noe for hele familien! Blir det rester igjen fra middagen, kan du ka med sildekake på brødskiven i matpakken dagen etter. 

Ingredienser

-
+

600 g  sildefilet
0,5 stk  løk
3 ss  persille, frisk
1,5 ts  salt
2 ss  potetmel
1,5 dl  melk
0,25 ts  pepper
   smør

Potetbåter

10 stk  potet
3 ss  olivenolje
   salt

Råkost

0,25 stk  hodekål
2 stk  gulrot
0,5 stk  eple
3 ss  majones, lett
3 ss  crème fraîche, lett
1 ss  sitronsaft
1 ts  sukker
   kajennepepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 200 °C. 
  • Skjær sildefilet i biter.
  • Finhakk løk og persille.
  • Kjør fisk og salt i en foodprosessor i noen sekunder.
  • Tilsett potetmel og spe på med kald melk mens foodprosessoren kjører.
  • Ha i løk, persille og pepper i farsen, og bland godt.
  • Dypp en skje i kaldt vann og form farsen til flate sildekaker.
  • Stek dem i smør til de har fått en gyllen og brunlig skorpe.

Potetbåter

  • Skrell poteter og del dem i båter.
  • Ha potetbåter, olivenolje og salt i en bolle og bland godt sammen.
  • Legg potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og stek i stekeovnen i 20-25 minutter.

Råkostsalat

  • Riv hodekål, gulrot og eple grovt på rivjern.
  • Bland majones, crème fraîche, sitronsaft, sukker og salt til en dressing.
  • Bland dressingen sammen med grønnsakene.
  • Smak til med kajennepepper.

Server nystekte sildekakene med potetbåter og råkostsalat.

Tips: Bruk gjerne ferske urter på potetbåtene, som timian eller rosmarin.