Skip to main content

Sildesalat med asiatiske smaker

Sildesalat med asiatiske smaker, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
1

    1 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Denne spennende oppskriften kommer rett fra gatematmarkedet i Oslo, VIPPA. Det er en smakfull salat med sild i hovedrollen. 

Ingredienser

-
+

4 stk  sildefilet
100 g  eggnudler
8 ss  oyster sauce
3 ss  fish sauce
3 ss  soyasaus
3 ss  honning
2 ss  eddik

Råkost

2 ts  ingefær, frisk
100 g  gulrot
1 stk  lime
1 ss  honning
2 ss  fish sauce

Tilbehør

   koriander, frisk
   peanøtter
   lime
   chili, rød

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær sildefiletene i biter.
  • Kok eggenudler etter anvisning på pakken og avkjøl i kaldt vann.
  • Bland sammen oyster sauce, fish sauce, soyasaus, honning og eddik.
  • Ha i sild og nudler i sausen, og bland godt.

Råkost

  • Riv ingefær med et fint rivjern, skjær gulrot i staver og press saften av lime.
  • Blant det sammen med honning og fish sauce.  

Tilbehør

  • Finhakk koriander, grovhakk peanøtter og del lime i båter.

Server sildewok med råkost, toppet med koriander, peanøtter og lime.

Tips: Liker du det ekstra spicy kan du gjerne drysse litt finhakket chili over.