Skip to main content

Sitronmarinade

Sitronmarinade, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Marinader spicer opp fisken og denne friske marinaden med sitron egner seg særlig godt til fet fisk som laks eller ørret. Fisken bør få ligge i marinaden i 1 time.

Ingredienser

-
+

1 stk  sjalottløk
0,5 stk  sitron
1 dl  olivenolje
1 ts  salt
1 ts  pepper, grovmalt
0,25 ts  kajennepepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Finhakk sjalottløk, og press saften og riv skallet av sitron.
  • Bland alle ingrediensene til marinaden sammen.
  • Ha fisken i marinaden og la den ligge i minst 1 time i kjøleskap.
  • Ta fisken ut av kjøleskapet 15-30 minutter før bruk.

Tips: Du kan både grille og steke fisken. Bruk gjerne en grillpanne hvis du velger å steke den.