Skrei med pastasalat og parmesansaus

Skrei med pastasalat og parmesansaus
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Synøve Dreyer

Skrei er delikatessen fra havet som fint lar seg komplimentere med spennende tilbehør, her med en smakfull pastasalat, kremet parmesansaus og hjemmelaget krutonger.

Ingredienser

-
+

700 g  skreifilet, uten skinn og bein
8 ss  salt, grovt
1 fedd  hvitløk
1 stilk  timian, frisk
2 ss  rapsolje
1 ss  smør
   pepper

Pastasalat

4 pors  pasta
1 stk  rødløk
6 ss  persille, frisk
150 g  erter, frisk
1 dl  olivenolje
   salt og pepper
   sitronsaft

Saus

2 dl  kremfløte
1 dl  melk
100 g  parmesan, revet
0,5 ss  sitronsaft
   salt og pepper

Krutonger

   brød
   smør
   olivenolje
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Dryss salt over skreifileten og la den ligge i 15 minutter i romtemperatur. 
  • Skyll av saltet i kaldt vann, tørk skreien lett med tørkepapir, og skjær den i serveringsstykker.
  • Finhakk hvitløk og timian.
  • Ha rapsolje i en stekepanne og stek skreistykkene med skinnsiden ned på middels varme til dem har fått en gyllen brunfarge, 3-4 minutter.
  • Snu skreien, senk temperaturen og tilsett hvitløk, timian og smør i stekepannen. 
  • Øs det smeltede smøret over skreien mens den stekes. Fisken er ferdig når den flaker seg.
  • Dryss litt pepper over skreien.

Pastasalat

  • Kok pasta etter anvisning på pakken.
  • Finhakk rødløk og persille.
  • Bland den ferdigkokte pastaen med rødløk, persille, erter og olivenolje.
  • Smak til med salt og pepper, og sitronsaft.

Saus

  • Kok inn matfløte og melk til det tykner.
  • Rør inn revet parmesan og sitronsaft.
  • Smak til med salt og pepper.

Krutonger

  • Skjær skorpen av brødet.
  • Riv brødet i små biter, og stek dem sprø i en stekepanne med smør og olivenolje.
  • Krydre med salt og pepper.

Server skreien med pastasalat og parmesansaus, og topp med sprø krutonger.

Tips: Krutongene kan også stekes i stekeovnen på 150 °C i 15 minutter.