Skip to main content

Skrei med sandefjordsmør

Skrei med sandefjordsmør, Fotograf: Sentralen
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Sentralen

Skrei med sandefjordsmør er en klassiker i norske hjem. Med potet, gulrot og purre er søndagsmiddagen komplett. 

Ingredienser

-
+

800 g  skreifilet med skinn
1,5 l  vann
5 ss  salt
1 ts  eddik, 7%

Sandefjordsmør

1 dl  kremfløte
250 g  smør
1 bunt  persille, frisk
   sitronsaft

Tilbehør

800 g  mandelpotet
500 g  gulrot
1 stk  purre
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær skreifileten i porsjonsstykker.
  • Kok opp vann i en vid kasserolle, tilsett salt og eddik, og skru av varmen. 
  • Ha skreistykkene i vannet og la trekke under lokk i 7-10 minutter.

Sandefjordsmør

  • Kok opp kremfløte og la det småkoke under omrøring til mengden er halvert. 
  • Trekk kasserollen av platen og pisk inn terninger av kaldt smør. Sausen må ikke koke, da skiller den seg.
  • Smak til med sitronsaft og rør inn hakket persille. 

Tilbehør

  • Skrell potet og og gulrot, og rens purre.
  • Skjær gulrot og purre i skiver.
  • Kok potet møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter.
  • Ha i gulrot når det gjenstår 10 minutter av koketiden, og purre når det gjenstår 5 minutter. 

Server skreien med sandefjordsmør, potet, gulrot og purre.