Skip to main content

Skrei til valentine

Skrei til valentine , Fotograf: Petter Berg
  • 
2

    2 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Petter Berg

Når sesongen endelig er her bør du gripe muligheten! Dette er en oppskrift på stekt skrei som passer til en romantisk middag for to, der salsaen setter en spiss på måltidet.

Ingredienser

-
+

400 g  skreifilet
1 ts  salt
2 ts  sitronsaft
   olje
   smør

Selleripuré

300 g  sellerirot
2 ss  smør
1,5 dl  kremfløte
   salt og pepper

Salsa

0,5 boks  hermetiske tomater, grovhakkede
1 ss  tomatpuré
1 stk  sjalottløk
1 fedd  hvitløk
1 stk  chili, rød
2 ss  sitronsaft
1 ss  olivenolje
0,5 ts  spisskummen, malt
0,5 ts  koriander, malt
1 ss  persille, frisk
   salt

Tilbehør

   brød

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær skreifilet i serveringsstykker, strø på salt og drypp sitronsaft over.
  • Stek skreistykkene i en blanding av olje og smør i ca. 2 minutter på hver side, til de er så vidt gjennomstekte.

Selleripuré

  • Skrell og skjær selleri i terninger.
  • Surr dem i smør uten at de blir brune, ca. 3-4 minutter.
  • Hell på så mye kremfløte at det står halvt opp på sellerien.
  • Legg på tett lokk og la sellerien koke til den er mør, ca. 10 minutter.
  • Mos den og smak til med salt og pepper. Hold den varm.

Salsa

  • Mos hermetiske tomater, tomatpuré, sjalottløk, hvitløk og chili til en jevn puré.
  • Tilsett sitronsaft, olivenolje, spisskummen og koriander.
  • Gi salsaen et oppkok, legg på lokk og la den surre i ca. 10 minutter.
  • Smak til med salt og rør inn persille like før servering.

Server skrei på en seng av selleripuré med salsa og toasthjerter.