Spansk fiskegryte

Spansk fiskegryte
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Alf Børjesson

Denne smaksrike fiskegryten innholder både blåskjell, breiflabb, sjøkreps og reker, og du trenger bare servere brød til. På spansk heter denne retten Zarzuela. 

Ingredienser

-
+

30  stk  blåskjell
600 g  breiflabbfilet
6 stk  sjøkreps, kokt
12 stk  reker, med skall
1 stk  løk
1 stk  chili, rød
1 dl  olivenolje
400 g  hermetiske tomater, grovhakkede
3 dl  vann
1 dl  hasselnøtter
3 fedd  hvitløk
0,5 ts  anisfrø
2 ss  persille, frisk
   salt og pepper

Tilbehør

   brød

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
  • Skjær breiflabb i porsjonsstykker og rens sjøkreps.
  • Grovhakk løk, finhakk chili og surr i olivenolje på middels varme til løken er myk, ca. 5 minutter.
  • Tilsett hermetiske tomater og la alt surre 1-2 minutter.
  • Hell på vann og la det småkoke i 4-5 minutter.
  • Legg blåskjell og breiflabb i sausen og la det småkoke til alt er gjennomkokt og blåskjellene har åpnet seg. 
  • Smak til med salt og pepper. 
  • Legg rekene i suppen.
  • Rist hasselnøtter lett på en tørr stekepanne, og knus fint i en morter eller hurtigmikser med hvitløk, anisfrø og persille.
  • Tilsett litt vann sammen med blandingen, slik at det blir en puré.
  • Rør blandingen forsiktig i retten og smak til med salt og pepper om nødvendig.

Server gryten med brød til.