Skip to main content

Spicy uramaki med krabbefyll

Spicy uramaki med krabbefyll, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Synøve Dreyer

Denne godbiten har alt: Krydret og saftig krabbefyll, myk ris, søt mango og knasende sprø sesamfrø. Dette blir fort en storfavoritt, så pass på å sikre deg noen biter selv før du setter denne frem på middagsbordet.

Ingredienser

-
+

2 stk  krabbeskall, fylt
2 ss  sukker
1 ts  salt
6 ss  riseddik
8 dl  sushiris
1 ts  chili, rød
1 ts  ingefær, frisk
1 ts  hvitløk
1 ss  koriander, frisk
1 ss  limesaft
1 ss  olivenolje
1 stk  mango
6 ark  noritang
1 dl  sesamfrø
   bambusmatte
   plastfolie

Tilbehør

   soyasaus, lys
   wasabi
   ingefær, syltet

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
  • Avkjøl marinaden før bruk.
  • Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
  • Avkjøl risen i romtemperatur. 
  • Finhakk chili, ingefær, hvitløk og koriander. 
  • Bland krabbekjøttet med chili, ingefær, hvitløk, koriander, limesaft og olivenolje.
  • Skrell mango og skjær i strimler.
  • Del noriarket i to. 
  • Dekk bambusmatten med plastfolie.
  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
  • Legg et halvt noriark på bambusmatten med den ruglete siden opp, fordel et lag ris utover hele arket og snu slik at risen ligger ned.
  • Fordel krabbeblandingen og mango langs den nederste kanten av arket.
  • Rull sammen og dryss utsiden med sesamfrø.
  • Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått 8 biter

Server sushibitene med soyasaus, wasabi og ingefær.