Skip to main content

Stekt laks med bulgursalat

Stekt laks med bulgursalat
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer- Hensley

Stekt laks med bulgursalat er både sunt og godt. En herlig blanding av salt laks og søte rosiner i salaten gjør dette til en annerledes smaksopplevelse. 

Ingredienser

-
+

600 g  laksefilet, uten skinn og bein
2 ss  olje
   salt og pepper

Bulgursalat

3 dl  vann
0,5 ts  salt
150 g  bulgur
2 stk  tomat
0,5 stk  agurk
0,5 stk  rødløk
1 fedd  hvitløk
1 dl  bladpersille, frisk
4 ss  sitronsaft
4 ss  olivenolje
2 ss  rosiner
50 g  kikerter

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær laksen i ca. 1 cm tykke skiver og stek på den ene siden i varm stekepanne i ca. 2 minutter.
  • Dryss over salt og pepper.

Bulgursalat

  • Kok opp vann med salt, ha i bulgur og la trekke under lokk i 15 minutter. 
  • Rør av og til, og avkjøl den når den er ferdig. 
  • Skjær tomatene i båter, ta ut kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger. 
  • Skjær agurk i terninger, grovhakk rødløk, og finhakk hvitløk og bladpersille.
  • Bland alle ingrediensene til salaten.

Server laksen med bulgursalaten.