Skip to main content

Stekt skrei med fennikel og rømmesaus

Stekt skrei med fennikel og rømmesaus, Fotograf: Sentralen
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Sentralen

Stekt skrei med rømmesaus som smelter på fisken, potet og gulrot er en tradisjonell rett. Her er den servert med fennikel som setter en spesiell spiss på smaken.

Ingredienser

-
+

1 kg  skrei, ryggfilet
3 ts  salt
2 ss  smør

Fennikel

1 stk  fennikel, frisk
1 ss  smør

Rømmesaus

75 g  smør
0,75 dl  seterrømme

Tilbehør

   gulrot
   potet

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skrap fiskeskinnet godt og del skreien i jevnstore serveringsstykker.
  • Dryss dem lett med salt på kjøttsiden, og la dem ligge i ca. 10 minutter, så saltet trekker godt inn.
  • Smelt smør i en stekepanne og legg i skreien med skinnet ned. 
  • Stek til skinnet blir mørkt brunt, ca. 4-5 minutter. Snu fisken og stek den 1 minutt på kjøttsiden.

Fennikel

  • Rens fennikel og skjær i tynne båter. 
  • Stek dem i smør til de er knapt møre, 3-4 minutter.

Rømmesaus

  • Smelt smør og avkjøl det til fingervarmt. 
  • Pisk inn rømme til en kremaktig blanding.  
  • Smak gjerne til med sitronsaft.

Server stekt skrei med fennikel, rømmesaus og kokte gulrøtter og poteter.