Skip to main content

Stekt torsk med bønnesalat

Stekt torsk med bønnesalat
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Synøve Dreyer

Stekt torsk er godt og enkelt, og da er det tilbehøret som gjør retten. Ovnsbakt rosenkål i en lun bønnesalat gjør denne oppskriften næringsrik og smakfull.

Ingredienser

-
+

800 g  torskefilet, med skinn
2 ss  salt, grovt
2 ss  smør

Bønnesalat

100 g  rosenkål
1 stk  rødløk
2 stk  vårløk
100 g  kikerter, hermetiske
100 g  kidneybønner, hermetiske
100 g  hvite bønner, hermetiske
3 ss  olivenolje
1 stk  sitron
1 dl  bladpersille, frisk
0,5 ts  salt
0,25 ts  pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær torskefileten i serveringsstykker, dryss med grovt salt og la dem ligge i ca. 20 minutter. 
  • Skyll av saltet og tørk fisken med litt tørkepapir.
  • Stek fisken i smør med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, ca. 5 minutter. Snu fisken og stek den videre til den flaker lett, ca. 3 minutter.

Bønnesalat

  • Del hver rosenkål i fire, vend dem i litt olivenolje og fordel utover et stekebrett med bakepapir.
  • Stek dem under grill i stekeovnen til de begynner å få farge, ca. 5 minutter. 
  • Skjær rødløk i tynne båter og vårløk i skiver.
  • Skyll bønnene godt og bland med de andre grønnsakene. 
  • Skru av stekeovnen og la grønnsakene stå nederst i den lunkne ovnen slik at de blir litt varme. 
  • Vend inn olivenolje, sitronsaft og bladpersille rett før servering. 
  • Smak til med salt og pepper.

Server stekt torsk med bønnesalat.

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.