Skip to main content

Stekt torsk med eksotisk grønnsaksstuing

Stekt torsk med eksotisk grønnsaksstuing, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Jonny Halhjem, kokk ved Lura turiststasjon byr på en spennende rett med torsk i chilisaus og grønnsaker. 

Ingredienser

-
+

600 g  torskefilet, uten skinn og bein
   smør

Grønnsaksstuing

5 stk  minimais
0,5 pakke  sukkererter
0,5 stk  squash, grønn
0,5 stk  squash, gul
0,5 stk  persillerot
1,5 stk  gulrot
1 stk  rettich
0,5 stk  paprika, rød
0,5 stk  paprika, gul
0,5 stk  brokkoli
2 stk  vårløk
50 g  ingefær, frisk
1 stk  chili, rød
0,5 stk  kinesisk hvitløk
4 dl  kremfløte
1,5 dl  sweet chilisaus
0,5 stk  sitron
   salt
   rapsolje

Tilbehør

   lime

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær torsken i biter på ca. 3 cm.
  • Stek torsken lett i en stekepanne med smør i ca. 2 minutter på hver side.

Grønnsaksstuing

  • Skjær minimais, sukkererter, squash, persillerot, gulrot, rettich og paprika i terninger.
  • Del brokkoli i små buketter, skjær vårløk i biter og finhakk ingefær, chili og hvitløk.
  • Gi kremfløten et oppkok og la den småkoke i ca. 20 minutter til den tykner.
  • Rør sweet chilisaus og saften av sitron inn i fløten, og smak til med litt salt.
  • Fres grønnsakene i en stekepanne med olje og ha dem i fløtesausen.
  • La grønnsakene trekke i sausen i ca. 5 minutter.

Server torsken med grønnsaksstuingen og limebåter. Ha gjerne friske urter på toppen.