Skip to main content

Stekt torsk med tomat og basilikum

Stekt torsk med tomat og basilikum
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Esten Borgos

Prøv denne oppskriften med stekt torsk og mild tomat- og basilikumsblanding. Passer til hele familien og blir kanskje en ny hverdagsfavoritt hos liten og stor.

Ingredienser

-
+

750 g  torskefilet, uten skinn og bein
3 ss  hvetemel
1 ts  salt
0,5 ts  pepper

Saus

1 stk  tomat
1 potte  basilikum, frisk
1 fedd  hvitløk
10 stk  oliven, sort
1,25 dl  olivenolje
   salt og pepper

Tilbehør

   ris
   sitronbåter

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær torsken i serveringsstykker og tørk godt med tørkepapir.
  • Bland sammen hvetemel, salt og pepper i en skål, og vend torskestykkene i blandingen.
  • Stek torskestykkene i smør på middels varme i ca. 5 minutter på hver side.

Saus

  • Skjær tomat i små terninger, strimle basilikum, finhakk hvitløk og del oliven i to.
  • Varm opp olivenolje i en kasserolle, og tilsett tomat, basilikum og hvitløk. 
  • Ha i oliven, og smak til med salt og pepper. 

Server torsken med saus, ris og sitronbåter ved siden av.