Skip to main content

Stekt torsk med tomatsalat

Stekt torsk med tomatsalat
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Raskere enn dette blir det ikke! Stekt torsk med en smakfull tomatsalat vil ikke bare spare deg tid på kjøkkenet men også gi deg en smakfull middag. 

Ingredienser

-
+

800 g  torskefilet, uten skinn og bein
1 ss  olje
1 ss  smør
   salt og pepper

Tomatsalat

0,5 stk  løk
16 stk  cherrytomat
1 fedd  hvitløk
3 ss  olivenolje
2 ts  sitronsaft
2 stk  hjertesalat
   salt og pepper
   basilikum, frisk

Tilbehør

   potet

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær torskefileten i serveringsstykker.
  • Stek torsken på middels varme i olje i ca. 4 minutter på hver side. Ha i smør på slutten av steketiden.
  • Dryss over salt og pepper.

Tomatsalat

  • Skjær løk i tynne strimler, del cherrytomatene i to og finhakk hvitløk.
  • Ha løk, cherrytomater, hvitløk og olivenolje i en kasserolle og kok på middels varme.
  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Strimle hjertesalaten og vend sammen med tomaten.

Server torsken med tomatsalaten, frisk basilikum og poteter.

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.