Skip to main content

Tørrfiskkrem - Mantecato

Tørrfiskkrem - Mantecato, Fotograf: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Mantecato er en typisk italiensk rett, og serveres som snacks til den italienske musserende vinen Prosecco. Perfekt til tapas eller forrett.

Ingredienser

-
+

250 g  tørrfisk, utvannet og renset
2 dl  melk
1 fedd  hvitløk
3 ss  olivenolje
3 ss  kremfløte
0,25 stk  sitron
   salt og pepper

Tilbehør

16 skiver  potet
2 dl  salat, småbladet
4 stk  cherrytomat

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Kok fisken i melk sammen med hakket hvitløk til den er mør.
  • Ta fisken opp av melken og visp fisken med håndvisp til den faller godt fra hverandre.
  • Rør fisken i en maskin med elteklør, og spe med olivenolje og kremfløte til en fin mos.
  • La maskinen gå i minst 30 minutter, så mosen blir godt arbeidet og jevn.
  • Smak til med salt, pepper og saften av sitron.

Server tørrfiskkremen på stekte potetskiver med salat og cherrytomat ved siden av.

Tips: Bland gjerne litt rød eller grønn pesto i tørrfiskkremen for en litt annen smak og fin farge.