Skip to main content

Tomatsild

Tomatsild
  • 
6

    6 porsjoner

  • Over 60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen

Tomatsild er nok en av de påleggsvariantene som man kjenner best til. Her gir vi deg oppskriften slik at du kan prøve å lage tomatsild selv. 

Ingredienser

-
+

6 stk  kryddersildfilet
1 stk  løk
2 stilker  dill, frisk

Tomatsaus

0,5 dl  soyaolje
100 g  tomatpuré
2,5 dl  sukker
0,75 dl  vann
1,25 dl  eddik, 7%
   pepper, grovmalt

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær sildefiletene i biter og løk i tynne skiver.
  • Ha oljen i en kasserolle og la den bli varm.
  • Rør inn tomatpuré og kok opp.
  • Ta kjelen av platen, ha i sukker og rør til det smelter.
  • Avkjøl og rør inn vann og eddik, og smak til med pepper.
  • Legg sild, løk og dill lagvis i et glass eller krukke.
  • Hell over tomatsausen og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.