Skip to main content

Torsk Machboos

Torsk Machboos, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Synøve Dreyer

Denne oppskriften er perfekt for deg som vil imponere med midtøstens beste smaker. 

Ingredienser

-
+

600 g  torskefilet, med skinn
0,5 ts  gurkemeie
1 ts  chilipulver
1 ts  sitronsaft
1 ts  olivenolje
1 ss  rapsolje
2,5 dl  ris, langkornet
1 stk  løk
2 fedd  hvitløk
3 stk  chili, grønn
1 ss  ingefær, frisk
2 stk  lime, tørket
2 ss  klaret smør
5 stk  kardemommekapsler, grønn
1 ts  pepper
5 stk  nellikspiker
3 stk  laurbærblad
1 stk  kanelstang
200 g  hermetiske tomater, grovhakkede
5 dl  fiskekraft
0,5 ts  salt
1 ss  arabic masala
0,5 ts  gurkemeie

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Lag en marinade av gurkemeie, chilipulver, sitronsaft og olivenolje.
  • La tosken marinere i blandingen i kjøleskapet, i ca. 1 time, og skjær den i serveringsstykker.
  • Stek torsken i en stekepanne med rapsolje i, med skinnsiden ned til den har fått en gyllen farge. Snu den og stek videre til den er nesten gjennomstekt.
  • Skyll ris ved hjelp av en sil og ha den i en bolle med kaldt vann i 30 minutter. Sil av vannet og sett til side.
  • Skjær løk i biter, finhakk hvitløk og chili, riv ingefær, og del tørket lime i to.
  • Stek løk i klaret smør til den er myk, og tilsett kardemommekapsel, pepper, nellikspiker, laurbærblad og kanelstang.
  • Ha i hvitløk, chili og ingefær, og la det frese til den skarpe lukten er borte.
  • Tilsett tørket lime, hermetiske tomater, fiskekraft, salt, arabisk masala og gurkemeie, og gi det et oppkok.
  • Ha i ris og la det koke under et lokk til risen er ferdigkokt og væsken er trukket inn, 20-25 minutter. 

Server torsken med risblandingen. 

Tips: Noen av ingrediensene finns ikke i vanlig dagligvarebutikk, men fås kjøpt i de fleste internasjonale eller asiatiske matbutikker.