Skip to main content

Torsk Saluna

Torsk Saluna, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Torsk Saluna er en tradisjonell, arabisk curry. Eksotiske smaker som gurkemeie, spisskummen, lime, hvitløk og chili setter en spiss på oppskriften.

Ingredienser

-
+

600 g  torskefilet, med skinn
0,5 ts  salt
1 ss  arabic masala
0,5 ts  pepper
2 ss  olivenolje
2 stk  rødløk
2 fedd  hvitløk
5 stk  chili, grønn
1 stk  lime
2 stk  lime, tørket
2 ss  klaret smør
0,5 ts  gurkemeie
0,5 ts  spisskummen, malt
200 g  hermetiske tomater, grovhakkede
2 ss  tomatpuré
5 dl  vann
   rapsolje
   koriander, frisk

Tilbehør

   ris

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Pensle torsken med en marinade av salt, arabic masala, pepper og olivenolje, og la den ligge i 30 min.
  • Skjær fisken i serveringsstykker.
  • Stek torsken i en stekepanne med rapsolje i, med skinnsiden ned til den har fått en gyllen farge. Sett til side.
  • Skjær rødløk i strimler, finhakk hvitløk og chili, press saften av lime, og del tørket lime i to.
  • Stek rødløk mykt i en vid kasserolle med klaret smør og rapsolje.
  • Tilsett hvitløk, chili og krydder, og rør godt om.
  • Ha i tørket lime, hermetiske tomater og tomatpuré, og la det småkoke i 15-20 minutter.
  • Tilsett vann og limesaft, og gi det et oppkok.
  • Ha torsken i sausen, tilsett koriander og la det trekke under lokk i 10 min.

Server med ris og dryss litt frisk koriander over.

Tips: Noen av ingrediensene finns ikke i vanlig dagligvarebutikk, men fås kjøpt i de fleste internasjonale eller asiatiske matbutikker.