Skip to main content

Torsk Sayadieh

Torsk Sayadieh, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Sayadieh er en tradisjonell rett som stammer fra Emiratene. La deg imponere av alle de gode smakene du finner i denne oppskriften.

Ingredienser

-
+

600 g  torskefilet, med skinn
2 ss  rapsolje
   salt

Tilbehør

0,5 dl  mandelflak
0,5 dl  pinjekjerner
1 ss  rapsolje
1 stk  løk
1 knivsodd  gurkemeie
0,25 ts  spisskummen, malt
1 stk  kanelstang
5 dl  fiskekraft
2,5 dl  ris, langkornet
   salt

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Dryss salt over torsken.
  • Stek torsken i en stekepanne med rapsolje i, med skinnsiden ned til den har fått en gyllen farge. Snu den og stek videre til den er nesten gjennomstekt.
  • Fjern skinnet av torsken og flak den i mindre stykker.

Tilbehør

  • Fres mandelflak og pinjekjerner i rapsolje i en stekepanne, til dem har fått en gyllenbrun farge.
  • Ha nøttene på et tørkepapir så fettet får renne av seg, og dryss over litt salt.
  • Skjær løk i strimler og fres det i en vid kasserolle til den har fått en gyllen farge. Ta ut halvparten av løken og sett til side, dette skal brukes som garnityr.
  • Tilsett krydder, kanelstang, fiskekraft og ris.
  • La det trekke under lokk på lav varme i 25 minutter. Risen skal være ferdigkokt og væsken trukket inn.
  • Smak til med salt

Server torsk og ris toppet med stekt løk, pinjekjerner og mandelflak drysset. Pynt gjerne med friske urter og limebåter hvis du har. 

Tips: Fiskekraft kan erstattes med fiskebuljong.