Skip to main content

Torsk i fyldig tomatsaus

Torsk i fyldig tomatsaus
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Alf Børjesson

Torsk med fyldig tomatsaus kan på noen måter sammenlignes med smaken av bacalao. Potetmosen gjør den likevel litt annerledes. En rett for deg som liker smaken av torsk.

Ingredienser

-
+

800 g  torsk, ryggfilet
1 ss  salt
1 dl  vann

Tomatsaus

2 fedd  hvitløk
4 dl  fiskekraft
400 g  hermetiske tomater, grovhakkede
0,5 ts  chilipulver
4 ss  olivenolje
12 stk  sølvløk, syltet
20 stk  oliven, sort
2 stk  hermetisk paprika
2 ss  persille, frisk

Potetmos

500 g  mandelpotet
1 dl  melk
2 ss  aïoli
   salt

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 120 °C.
  • Skjær torskefileten i serveringsstykker og dryss med salt. 
  • Legg dem på stekebrett og hell på vann. Bruker du torsk med skinn legger du den med skinnsiden opp på stekebrettet. 
  • Dekk med aluminiumsfolie og bak torsken midt i stekeovnen i ca. 20 minutter eller til den har skiftet farge helt gjennom.
  • Ta skinnet av før servering.

Tomatsaus

  • Skjær hvitløk i tynne skiver og sil laken av tomatene.
  • Kok opp fiskekraften, hvitløk, tomat, chilipulver og olivenolje, og la det småsurre i 10 minutter. 
  • Sil sausen, tilsett sølvløk og la dem bli varme. 
  • Rør inn oliven, paprikastrimler og hakket persille, og smak til med salt.

Potetmos

  • Skrell potet, kok møre i usaltet vann, hell vannet av og mos potetene. 
  • Rør inn melken til en fyldig mos.
  • Rør inn aïoli like før servering og smak til med salt.

Server torsken med tomatsaus og potetmos.