Skip to main content

Torsk i grønn curry

Torsk i grønn curry
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Fisk og curry er en god smakskombinasjon. Grønn curry paste på glass finnes i de fleste dagligvarebutikker. Server med ris eller couscous til. 

Ingredienser

-
+

600 g  torskefilet, uten skinn og bein
4 pors  ris
1 stk  paprika, rød
1 stk  lime
2 ss  rapsolje
2 ss  curry paste, grønn
4 dl  kokosmelk
1 dl  vann
1 ss  soyasaus
1 ts  sukker, brunt

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær torsken i biter.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Skjær paprika i strimler, og riv skallet og press saften av lime.
  • Varm rapsolje i en stekepanne og fres grønn curry paste til det dufter kraftig.
  • Ha i kokosmelk og vann, og kok opp.
  • Tilsett fiskebitene og gi det et oppkok. Skru ned varmen og la fisken trekke i ca. 2 minutter.
  • Tilsett paprika, limeskall- og saft, soyasaus og brunsukker, og la det trekke i 5 minutter til.

Server grønn curry med ris. Dryss gjerne over grovhakket basilikum eller koriander hvis du har.