Skip to main content

Torsk i mandelpotetsuppe

Torsk i mandelpotetsuppe
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Synøve Dreyer

En suppe som varmer og metter. Den er jevnet med poteter og er derfor uten hvetemel, men likevel tykk og fyldig.

Ingredienser

-
+

600 g  torskefilet, uten skinn og bein
2 ss  vann
1 ss  smør
100 g  spinat

Suppe

300 g  mandelpotet
1 stk  løk
100 g  purre
1 fedd  hvitløk
50 g  smør
7,5 dl  fiskekraft
1 dl  melk
1 dl  seterrømme
   salt og pepper

Tilbehør

8 ss  hollandaise

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær fisken i serveringsstykker.
  • Kok opp vann og smør i en kasserolle og ha i spinaten.
  • Spinaten er klar når den faller sammen.

Suppe

  • Skjær grønnsakene i biter.
  • Surr potet, løk, purre og hvitløk i smør i 30 sekunder, hell så over fiskekraft og melk.
  • Kok til alt er mørt og potetene begynner å gå i oppløsning.
  • Mos suppen med en stavmikser eller håndmoser.
  • Tilsett seterrømme, kok opp og smak til med salt og pepper.
  • Legg fiskestykkene i suppen og la trekke til fisken er gjennomkokt.
  • Ha spinat i en dyptallerken og ha suppe og fisken over. 

Server med hollandaise over. Pynt gjerne med friske urter om du har det.