Skip to main content

Torsk i ovn

Torsk i ovn
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Ingvar Eriksson

Torsk bakt i ovnen er noe av det enkleste du kan lage. Her kan du bruke det du har av grønnsaker i kjøleskapet hvis du ikke har det som står i oppskriften. Og sausen, den velger du etter ønske.

Ingredienser

-
+

800 g  torskefilet, uten skinn og bein
1 stk  purre
2 stilker  selleri
2 stk  gulrot
5 dl  vann
12 stk  cherrytomat
1 pose  fiskesaus
100 g  ost, revet
   salt og pepper
   timian, frisk

Tilbehør

   potet

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær torsken i serveringsstykker.
  • Skjær purre og stangselleri i biter, og gulrot i terninger.
  • Kok opp vann og kok grønnsakene i 2 minutter.
  • Hell av vannet, og legg grønnsakene og cherrytomatene over i en smurt ildfast form.
  • Legg torskestykkene over grønnsakene og dryss over litt salt, pepper og timian.
  • Lag fiskesausen etter anvisning på pakken og hell den over fisken.
  • Strø over ost, og stek retten i stekeovn i ca. 15 minutter.

Server med kokt potet.

Tips: Du kan også bruke ferdig grønnsaksblanding. Bruker du fryst blanding bør den være halvtint før du har den i formen.