Skip to main content

Torsk med fullkornsspaghetti, fetaost og soltørkede tomater

Torsk med fullkornsspaghetti, fetaost og soltørkede tomater
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Sunn mat trenger ikke være kjedelig. Denne torskeretten med fetaost, soltørkede tomater og oliven vil få smaksløkene til å fryde seg. 

Ingredienser

-
+

600 g  torskefilet
4 pors  spaghetti, fullkorn
1 ss  rapsolje
1 ss  smør
1 stk  løk
2 ss  tomat, soltørket
4 dl  grønnkål
2 stk  tomat
1 ss  rapsolje
75 g  fetaost
2 ss  oregano, frisk
2 ss  oliven, grønn
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær torsk i serveringsstykker.
  • Kok spaghetti etter anvisning på pakken.
  • Stek torskestykkene i rapsolje på middels varme i ca. 4 minutter på hver side. Ha i smør mot slutten av steketiden.
  • Dryss over salt og pepper, og sett torsken til side.
  • Grovhakk løk, soltørkt tomat og grønnkål, og skjær tomat i båter.
  • Fres løk i rapsolje til den er gylden.
  • Ha i soltørket tomat, grønnkål og tomat, og la det steke på lav varme under omrøring.
  • Flak opp torsken og smuldre fetaost, og bland det sammen med spaghettien og grønnsakene.

Dryss over oregano og server med oliven. 

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.